Ir al contenido principal

COMPETÈNCIA DIGITAL I LA WEB 2.0

L'ERA DIGITAL

Les tecnologies sempre han estat producte de canvi a la nostra societat. Ara mateix ens trobem de ple a l'era digital i a l'evolució d'aquestes. Estem vivint en un món digitalitzat on presenciem dia a dia tots els canvis que això suposa en diversos àmbits de la vida. Per tant, es crea una necessitat de competència digital molt gran. Pel que fa a l'àmbit educatiu, és un dels aspectes principals on es requereix el domini d'aquestes.




COMPETÈNCIA DIGITAL


Els docents són aquells que s'encarreguen de formar als nens que més tard es convertiran en adults, es convertiran en les futures generacions. La relació entre l'existència de les tecnologies i la seva implicació a la nostra vida és un fet on tots estem d'acord. El terreny educatiu és un dels àmbits on podem observar el desenvolupament d'aquesta era digital.

La meva opinió vers la competència digital és que és necessària per formar a les futures generacions. Com a futura docent, penso que he de tenir aquestes competències assolides, conèixer els recursos, les vies digitals, etc. Un bon mestre, hauria de tenir un ple domini i ús de la tecnologia com a eina fonamental per l'aprenentatge.



WEB 2.0


Després d'investigar a la xarxa m'ha sobtat el fet de com la tecnologia i en concret la Web 2.0 ha realitzat un procés de canvi sociocultural. Hi ha molts més àmbits on la Web 2.0 hi ha tingut influència, però penso que el terreny cultural i social és el més curiós.

Penso que ha donat lloc a aquest canvi com a conseqüència d'adaptar-nos al que és inevitable, els avenços digitals. No només és important adaptar-se, sinó treure profit de la situació que se'ns presenta amb el plantejament digital.

D'altra banda, tot avenç té les seves avantatges i els seus inconvenients. Com a inconvenient podríem remarcar la pèrdua de qualitat que ens presenta la nova era digital. Això pot ser preocupant, però tampoc es pot negar que la Web 2.0 ens aporta altres coneixements.



WEB 2.0 I EDUCACIÓ


Pel que fa a l'àmbit educatiu, després de llegir els articles, estic d'acord en el fet que s'ha de proporcionar a les futures educadores les eines necessàries per obtenir un domini digital complet en el terreny educatiu.
Entrant en el terreny de l'educació primària que és el que ens engloba a nosaltres, es pot observar un domini gran dels alumnes en la tecnologia actual. Les noves generacions estan creixent en plena era digital, i això és un fet que s'ha de tenir molt present.

Com el fet que un infant tingui accés a la tecnologia no es pot assegurar, em sembla molt bé que es pugui garantir això des de el sistema educatiu, ja que molts alumnes per motius econòmics no hi poden accedir.

Comentarios