Ir al contenido principal

LA WEB 2.0

LA WEB 2.0 AL TERRENY EDUCATIU.

Després de la recerca d'informació en diferents pàgines web que parlen sobre la Web 2.0, he pogut descobrir diferents avantatges que aquesta té. L'ús d'internet com a recurs per a l'aprenentatge té una infinitat de possibilitats educatives si s'exerceix un bon ús sobre aquesta. No només és una eina per formar als estudiants sinó també per avaluar-los.

Les aplicacions i els serveis generats per la Web 2.0 porten nombrosos beneficis de qualitat. Els alumnes i els mestres poden compartir, crear i distribuir els continguts que vulguin en garantia de qualitat. És evident que la Web 2.0 proporciona materials i recursos didàctics com ara són:

- Llibres digitals

- Documentals

PowerPoint

- Aplicacions didàctiques

Tampoc hem d'oblidar que la Web 2.0 aporta noves metodologies i plantejaments que resulten innovadors des del punt de vista de l'actualitat. Molts articles que he llegit mostren com la Web 2.0 mitjançant activitats ajuda a la intel·ligència col·lectiva, responsabilitat individual, participació social...


Després de l'ús que se li està donant a les escoles, estan sorgint expressions com ''escola 2.0'', ''educació 2.0'', ''aprenentatge 2.0'', etc. Aquests conceptes provenen de la relació entre la Web 2.0 i els seus usos en combinació amb l'aprenentatge a les escoles.

Aquesta nova generació és un món ple de possibilitats que cada dia va evolucionant més i més. Gràcies a les noves aplicacions que es generen avui dia, els continguts realitzats són visibles per tot el que tingui accés a una connexió a Internet, fins i tot podem navegar des de els nostres dispositius mòbils.

Alguns dels serveis que ofereix la Web 2.0:

- Blogs

- Wiki

- Xarxes socials

Aplicacions web



Com a conclusió final diré que la Web 2.0 no té una definició com a tal, però podem dir que és una versió millorada de la Web 1.0, i que es compon de tots aquells serveis d'Internet que estan sustentats en una base de dades que pot ser modificada en qualsevol moment pels usuaris.

Comentarios